Επίσκεψη της Προέδρου του Ιδρύματος Matilda στην οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ

To Ίδρυμα Matilda, παραμένοντας εναρμονισμένο με τον σκοπό του που αφορά στην προστασία των παιδιών, πραγματοποίησε ακόμα μία στοχευμένη δωρεά, καλύπτοντας τις δαπάνες υλοποίησης και τα συναφή λειτουργικά έξοδα του Προγράμματος «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για παιδιά», της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, για όλο το τρέχον έτος.

Η εν λόγω δωρεά έχει ως κυρίαρχο στόχο να διευκολύνει άμεσα την καθημερινότητα κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών, που, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των παιδιών τους, όπως η αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, η κάλυψη κόστους τεχνητού μέλους, οδοντιατρικής/ορθοδοντικής θεραπείας και γυαλιών οράσεως, η προμήθεια συσκευών οξυγόνου κ.ά.

Με αφορμή την υλοποίηση της εν λόγω δωρεάς, η Πρόεδρος του Matilda – Ίδρυμα Φροντίδας για Μικρούς Ήρωες, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, επισκέφθηκε πρόσφατα την οργάνωση και ενημερώθηκε από την ομάδα ότι, έως και σήμερα, έχουν ωφεληθεί 44 παιδιά ηλικίας 1 - 18 ετών, των οποίων οι ιατροφαρμακευτικές ανάγκες καλύφθηκαν μέσω του Προγράμματος.

Η δράση αυτή αποτελεί μια κίνηση αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης στον πιο ευαίσθητο τομέα, τα παιδιά… γιατί κάθε παιδικό χαμόγελο μετράει!

 

Σχετικά με την Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Η Αποστολή Άνθρωπος αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ευάλωτες ομάδες και άτομα, που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας. Στη διάρκεια των 10 ετών λειτουργίας της Οργάνωσης έχουν πραγματοποιηθεί 56 αποστολές (εκ των οποίων 4 στην Αφρική), δράσεις και Προγράμματα και έχουν ωφεληθεί συνολικά 14.076 άτομα σε συνεργασία με 193 φορείς.  Μέσω της ουσιαστικής συμβολής 629 εθελοντών έχουν πραγματοποιηθεί 23.036 ιατρικές πράξεις και έχουν προσφερθεί 9.810 είδη σε ευπαθείς ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.missionanthropos.com/